Kasza kukurydziana z sosem z powideł

Kasza kukurydziana z sosem z powideł


Składniki:

  • 25 dag kaszy kukurydzianej,
  • 1½ × tyle mleka, ile wynosi objętość kaszy,
  • cukier,
  • ½ l sosu z powideł,

Przygotowanie:

  1. Kukurydzę przebrać, opłukać, zalać gorącą wodą lub mlekiem.
  2. Dodać do smaku sól, cukier, zamieszać, przykryć, wstawić do piekarnika na 30 – 40 minut.
  3. Miękką kaszę wyłożyć na półmisek, podać z sosem z powideł.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x