DietyObiadPRZEPISY

Kasze rozklejane

Kasze rozklejane


Kasze rozklejone gęste:

  1. podaje się do mleka,
  2. jako danie samodzielne okraszone tłuszczem,
  3. lub też używa się do przyrządzania krokietów i kotletów.

Kasze rozklejone półgęste:

  1. mają zastosowanie przy sporządzaniu studzonych deserów,
  2. jak ryż z owocami,
  3. ryż z bitą śmietaną,
  4. mus z kaszki manny itp.

Z kasz rozklejonych rzadkich

przyrządza się kleiki i krupniki.


Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x