Kaszka puchowa z sosem waniliowym

Kaszka puchowa z sosem waniliowym

to także moja propozycja na zdrowe, pożywne śniadanie, alternatywę dla tradycyjnie jadanych płatków śniadaniowych. Jeśli sama gotujesz – wiesz co wkładasz do garnka! Smacznego!



Składniki:

  • 30 dag kaszy krakowskiej,
  • 1 ½ raza tyle mleka co objętość kaszy,
  • cukier do smaku,
  • sól,
  • wanilia,
  • 2 dag masła,
  • ⅓ l sosu waniliowego,
  • 2 łyżki konfitur,

Przygotowanie:

  1. Wpierw ugotować na sypko kaszę na mleku z cukrem, masłem, wanilią, szczyptą soli.
  2. Przetrzeć następnie gorącą przez sito lub przez specjalną maszynkę do rozdrabniania ziemniaków tzw. „praskę”.
  3. Później ułożyć na okrągłym półmisku w formie wałka, w środek wlać sos waniliowy (sosy do potraw słodkich).
  4. Na koniec przybrać konfiturami.
  5. Kaszka puchowa z sosem waniliowym jest gotowa.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x