Kasztany purée

 

Kasztany purée



Najlepsze kasztany są na Placu Pigalle? Nie, dziś można je już kupić w markecie i samemu sobie przyrządzić purée, według naszego przepisu.

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Kasztany należy wstępnie podgotować w wodzie, następnie gotować dalej w mleku, aż się zupełnie rozgotują.
  2. Przefasować je przez sito, wstawić z naczyniem do drugiego naczynia z wrzącą wodą, trzymać na parze, aby się nie przypaliły.
  3. Można podawać do mięsa, lub drobiu, wtedy ułożyć je na środku półmiska, lub przecisnąć w prasce do ziemniaków i ułożyć na środku półmiska w piramidkę.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x