Dania głównePRZEPISY

Kebab egipski

Kebab egipski. Przeczytaj nasz przepis i naucz się go robić.

Składniki:

  • ½ kg baraniny (może być również wołowina),
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 12 pieczarek (same kapelusze),
  • 1 strączek czerwonej papryki,
  • 12 malutkich cebulek (dymka),
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka tymianku,
  • pieprz, sól.

Kebab egipski – przygotowanie:

  1. Mięso zmielić, wymieszać dokładnie z jajkiem, roztartym czosnkiem
    i posiekaną cebulką, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
  2. Uformować podłużne kiełbaski o grubości około dwóch centymetrów i długości około pięciu.
  3. Nałożyć je szpikulce, przegradzając kolejno pieczarkami, cebulkami i kawałkami strąka papryki.
  4. Posmarować je oliwą, piec na ruszcie, grillu lub usmażyć na dużej patelni.
  5. Można także użyć drutów do szaszłyku.
  6. Podawać z sosem jogurtowym i z bułką albo z ryżem na sypko.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x