Mięso - potrawyPRZEPISYPrzystawki

Kiełbasa biała z wody

Kiełbasa Biała Z Wody


Składniki:


Przygotowanie:

  1. Kiełbasę związać z obu końców nicią,
    1. włożyć do rondla,
    2. zalać niewielką ilością wrzącej wody, aby zaledwie pokryła kiełbasę,
    3. gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez około 15–20 minut, uważając, aby przy zbyt długim gotowaniu nie pękła.
  2. Jeśli chce się przygotować ją w porcjach, należy przed gotowaniem przewiązać ją nicią jak serdelki.
  3. Podawać z chlebem i musztardą lub chrzanem albo z ziemniakami z wody i z surówką z warzyw.

 

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x