Dania główneObiadPRZEPISYPrzystawkiŚniadanie

Kiełbasa wędzona smażona

Kiełbasa wędzona smażona


Składniki:

  • 50 dag kiełbasy,
  • 4 dag tłuszczu,
  • 10 dag cebuli,

Przygotowanie:

  1. Kiełbasę wpierw umyć w ciepłej wodzie, osączyć, osmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą, wstawić na chwilę do gorącego piekarnika.
  2. Cebulę usmażyć osobno.
  3. Kiełbasę podzielić na kawałki, następnie ułożyć na ogrzanym półmisku, z wierzchu przybrać cebulą.
  4. Podawać na koniec z ziemniakami i kapustą kiszoną lub świeżą (zasmażaną).

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x