Mięso - potrawyObiadPRZEPISYZupy

Kleik na podróbkach

Kleik na podróbkach


Składniki:

  • podróbki (z gęsi, kury, kaczki),
  • 10 dag kaszy jęczmiennej,
  • ¼ kg włoszczyzny,
  • 1½ l wody,
  • ½ dag grzybków suszonych,
  • ⅛ l śmietany,
  • 2 dag masła,
  • 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki i koperku,

Przygotowanie:

  1. Z podróbek, warzyw i grzybów ugotować wywar.
  2. Kaszę rozkleić.
  3. Wywar przecedzić, podróbki, jarzyny drobno pokroić.
  4. Połączyć wszystkie składniki.
  5. Dodać surowe masło oraz siekaną pietruszkę i koperek.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x