Dania główneObiadŚniadanie

Kleik z kaszy jęczmiennej na wodzie

Kleik z kaszy jęczmiennej na wodzie.

Potrawa przeznaczona przede wszystkim dla tych, co zachowują dietę ze względów zdrowotnych, rekonwalescentów, również stosowana często w żywieniu małych dzieci.


Składniki:

Przygotowanie:

  1. Opłukaną kaszę wpierw włożyć do naczynia z zimną wodą, osolić i gotować powoli przez ok. 30 minut.
  2. Po ugotowaniu przetrzeć i na koniec połączyć z masłem i żółtkiem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x