PRZEPISYZupy

Kluseczki wątrobiane do rosołu

 

Kluseczki wątrobiane – składniki:

  • 1 czerstwa bułka (80 g),
  • 1 szklanka mleka,
  • 15 dkg wątroby wieprzowej lub wołowej,
  • 5 dkg śledziony,
  • 15 dkg cebuli,
  • 2 jajka,
  • 3 dkg masła,
  • 3 dkg smalcu,
  • sól, pieprz,
  • szczypta sproszkowanego majeranku

Kluseczki wątrobiane – przygotowanie:

Gotowanie zupy.
Gotowanie zupy.
  1. Namoczyć bułkę w gorącym mleku
  2. Posiekać drobno cebulę i przesmażyć ją na smalcu.
  3. Śledzionę i wątrobę drobno posiekać.
  4. Bułkę dokładnie odcisnąć, wymieszać z posiekaną wątrobą, śledzionę i przesmażoną cebulkę ze stopionym masłem i rozbełtanymi jajami.
  5. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić na około pół godziny.
  6. Zagotować 1 litr wody, osolić.
  7. Wymieszaną masę formować w małe kulki, następnie gotować je przez 10 minut.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x