PRZEPISYŚniadanie

Kluski kładzione na mleku

Kluski kładzione na mleku


Składniki:

  • 1 jajko,
  • 15 dag mąki,
  • 1 ¼ l mleka,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić kluski kładzione.
  2. Metalową łyżką kłaść kluski na wrzącą wodę, zanurzając za każdym razem łyżkę w wodzie, zamieszać, ugotować pod przykryciem, odcedzić, przelać letnią wodą.
  3. Odsączyć, zalać gorącym, przegotowanym mlekiem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x