Kluski z twarogu

Kluski z twarogu –

inaczej mówiąc, trochę inne leniwe. 



Składniki:

  • 10 dag twarogu,
  • 1 jajo,
  • 15 g mąki pszennej,
  • 15 g masła,
  • 1 g soli,

Przygotowanie:

  1. Najpierw 5 g masła utrzeć z żółtkiem i twarogiem, połączyć z ubitą pianą i mąką.
  2. Z przygotowanej masy formować kluski i następnie wkładać do osolonej, wrzącej wody.
  3. Po ugotowaniu na koniec dodać pozostałe masło.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x