Kompot porzeczkowy

Kompot porzeczkowy można spożywać na ciepło jako deser po obiedzie.
Można go także schłodzić i w gorące letnie dni popijać przez całe popołudnie.
Dzięki kwaskowatemu smakowi skutecznie gasi pragnienie i nadal jest smaczny.

porzeczka
Czerwona porzeczka.

Składniki:

  • 3 kg porzeczek (czarnych lub czerwonych),
  • ¾ kg cukru,
  • 2 l wody.

Przygotowanie:


  1. Przygotować syrop-zalewę.
  2. Umyte owoce oczyścić z szypułek, wsypać do słoików, zalać gorącym syropem.
  3. Pasteryzować 15—20 minut w temperaturze 85 °C.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x