Kompot truskawkowo-porzeczkowy

Kompot truskawkowo-porzeczkowy – składniki:

Przygotowanie:

  1. Przygotować syrop-zalewę.
  2. Owoce umyć, oczyścić z szypułek i listków i zalać gorącą zalewą.
  3. Wstawić do wody o temperaturze odpowiadającej zawartości napełnionych słoików i ostrożnie doprowadzić do wrzenia.
  4. Odsunąć z ognia i przetrzymać słoiki przez ½ godziny.
  5. Wyjąć i ostudzić, stawiając na suchej lnianej ścierce.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x