Desery i napojePRZEPISY

Kompot z agrestu

Kompot z agrestu to bardzo dobry dodatek do naszego obiadu.

Składniki:

  • 3 kg agrestu,
  • 60-70 dag cukru,
  • 1 ½ l wody.

Przygotowanie:

  1. Dojrzały, ale twardy agrest przerabiać, usuwając owoce z plamkami, wypłukać, oczyścić z szypułek, nakłuć ewentualnie szpilką.
  2. Wsypać do słoja i zalać gorącym syropem z wody i cukru na wysokość 2 cm od brzegów słoików.
  3. Doprowadzić do wrzenia, odstawić z ognia i przetrzymać słoiki przez 15—20 minut.

Agrest nadaje się szczególnie jako dodatek do kompotów mieszanych. Wyszukaj inne kompoty z dodatkiem agrestu. Dodaje on smaku innym owocom, dlatego nadaje się szczególnie do przygotowania kompotów mieszanych.

Kompoty agrestowe

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x