Desery i napojePrzetwory domoweWyroby cukiernicze

Konfitury z moreli

Konfitury z moreli


Składniki:

  • 1 kg moreli,
  • 2 kg cukru,
  • 1 ½ szklanki wody,

Przygotowanie:

  1. Ugotowany syrop z cukru i wody ostudzić.
  2. Morele umyć, wrzucić na moment do wrzątku, wyjąć i ściągnąć skórkę.
  3. Do chłodnego syropu włożyć obrane owoce i powoli ogrzewać.
  4. Chwilę gotować, odstawić, ostudzić.
  5. Powolne podgrzewanie i krótkie, ostrożne gotowanie powtórzyć trzykrotnie.
  6. Jeżeli po ostatnim podgrzewaniu morele nie wypływają na powierzchnię i nie są surowe w środku, przełożyć konfitury do słoików i zamknąć.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x