PRZEPISYPrzetwory domowe

Konfitury z rajskich jabłek I

Konfitury z rajskich jabłek

I


Składniki:

  • 1 kg jabłuszek,
  • 1 kg cukru,
  • 2 szklanki wody,

Przygotowanie:

  1. Umyte owoce oczyścić z resztek okwiatu, wsypać do większej ilości gorącej (ale nie wrzącej) wody i przetrzymać 10 minut.
  2. Ugotować syrop.
  3. Wyjąć jabłka i zalać wrzącym syropem.
  4. Odstawić na kilkanaście godzin, a po upływie tego czasu gotować ostrożnie po 20 – 25 minut, kilkakrotnie przerywając do wystudzenia.
  5. Gdy jabłuszka nabiorą szklistego wyglądu i nie będą wypływały na powierzchnie, gorące przełożyć do słoiczków i zamknąć.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x