PRZEPISYPrzetwory domowe

Konfitury z truskawek

Konfitury z truskawek


Składniki:

Przygotowanie:

  1. Dojrzałe, ładnie zabarwione, niezbyt duże owoce przebrać, oczyścić, dokładnie wypłukać na sicie i osączyć.
  2. Ugotować syrop z cukru i wody lub soku wyciśniętego ze zmiażdżonych truskawek.
  3. Do gorącego wkładać partiami owoce i odstawić na 3 – 4 godziny.
  4. Następnie smażyć bardzo powoli przez 20 -25 minut licząc od momentu wrzenia.
  5. Podczas podgrzewania ruchem kolistym mieszać, aby wszystkie owoce zanurzone były w syropie, oraz zbierać pianę.
  6. Konfitury z truskawek odstawić do następnego dnia.
  7. Powtarzać podgrzewanie, a gdy owoce staną się przezroczyste, dodać kwasek cytrynowy, ostrożnie zamieszać i gorące konfitury przełożyć do gorących słoików.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x