PRZEPISYPrzetwory domowe

Konfitury z wiśni

Na uwagę zasługują jednak konfitury z wiśni, które można spożywać jako gotowa potrawa lub używać jako półprodukt do innych potraw.

Składniki:

konfitury z wiśni
Wiśnie. Doskonałe owoce.

Przygotowanie:

  1. Umyte owoce wydrylować, albo połowę pozostawić z pestkami.
  2. Zalać wrzącym syropem, odstawić, a po 4—5 godzinach, gotować bardzo powoli przez 10 minut.
  3. Przełożyć konfitury do szklanego naczynia, na drugi dzień powtórzyć podgrzewanie.
  4. Gorące przełożyć do słoiczków i zamknąć.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x