PRZEPISYPrzetwory domowe

Konfitury ze śliwek węgierek

Konfitury ze śliwek węgierek


Składniki:

  • 1 kg śliwek (nie przejrzałych),
  • 1­ ½ kg cukru,
  • 1 szklanka wody,


Przygotowanie:

  1. Przebrane śliwki umyć, osączyć, przepołowić i usunąć pestki.
  2. Ugotować syrop, ostrożnie, partiami włożyć do niego śliwki.
  3. Gotować bardzo powoli na małym ogniu przez 10 minut.
  4. Odstawić, ostudzić.
  5. Ponownie ostrożnie podgrzewając zagotować (uważać, aby się owoce nie rozpadły) i odstawić.
  6. Gorące konfitury przełożyć do gorących słoików napełniając je do krawędzi.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x