Dania główneMięso - potrawyPRZEPISY

Konina


Konina jest mięsem chudym, niektóre więc części tuszy są mało soczyste. Na ogól potrawy z mięsa końskiego są twardsze od wołowiny.

Najlepsze gatunki mięsa końskiego jak polędwica i rostbef nadają się do przyrządzania „po angielsku” (smażenie i pieczenie).

Gorsze gatunki jak mostek, zrazowa, krzyżowa, mogą być użyte do sporządzania potraw gotowanych, lub duszonych. Inne części tuszy końskiej mogą mieć zastosowanie do wyrobu masy mielonej.

Dla uzyskania dobrego rozdrobnienia przy sporządzaniu masy mięsnej dwukrotne zmielić mięso.


Przykłady Kilku Potraw z Koniny

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x