Dania główneMięso - potrawyPRZEPISY

Kotlety z dzika

Kotlety z dzika

są potrawą zawierającą o wiele mniej tłuszczu, niż kotlety tradycyjnie robione z wieprzowiny, czy wołowiny. Są smaczne i pożywne, zatem można je polecić jako danie dietetyczne.


Składniki:

  • 80 kg mięsa (z kością) z młodego dzika,
  • 8 dag tłuszczu,
  • 3 dag mąki,
  • 1 jajko,
  • 8 dag tartej bułki,

Przygotowanie:

  1. Sposób przyrządzania i podawania jest ostatecznie taki sam, jak kotletów wieprzowych ze schabu.
  2. Mięsa nie trzeba marynować, ale musi być dostatecznie skruszałe, przez dłuższe przetrzymywanie w chłodnym miejscu.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x