Desery i napojeWyroby cukiernicze

Krem truskawkowy

 

Krem Truskawkowy


Składniki:

  • 1½ l mleka,
  • filiżanka śmietanki,
  • ½ kg truskawek,
  • 10 dag cukru,
  • 2 żółtka,
  • 2 goździki,
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,
  • grzanki z bułki, albo gotowe bazy, albo biszkopty,
krem truskawkowy
Truskawka na butelce.

Przygotowanie:

  1. Żółtka ucieramy na kogel–mogel z cukrem-pudrem.
  2. Gotujemy mleko i powoli wlewamy do jajek, przez cały czas ubijając trzepaczką.
  3. Łyżeczkę mąki kartoflanej dokładnie rozprowadzamy ze śmietanką i wlewamy do zupy.
  4. Przetarte przez sito truskawki dodajemy do mleka.
  5. Zagotowujemy i podajemy na zimno lub na gorąco.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x