PRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWykorzystajWypiekaneWyroby cukiernicze

Kruche ciastka z marmoladą

Kruche ciastka z marmoladą lub galaretką porzeczkową


Składniki:

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić kruche ciasto według przepisu „Kruche ciastka polskie”.
  2. Ciasto wałkować na grubość ½ cm.
  3. Foremką wykrawać krążki o średnicy 5 cm.
  4. Połowę krążków zostawić w całości, a w pozostałych mniejszą foremką lub kieliszkiem do wódki wykroić środki środki tak, aby powstały obrączki.
  5. Odrzucone środki szybko zagnieść, rozwałkować i wykroić.
  6. Krążki i obrączki ułożyć na blasze, upiec w gorącym piekarniku na złoty kolor.
  7. Gorące zdejmować z blachy, układać na deseczce lub stolnicy, ostudzić.
  8. Krążki cienko smarować marmoladą lub galaretką porzeczkową, nakładać na wierzch obrączki, lekko przycisnąć palcami.
  9. Ułożyć kruche ciastka z marmoladą rzędem, oprószyć cukrem pudrem z wanilią.
  10. Po oprószeniu do środka obrączki nałożyć jeszcze galaretkę lub marmoladę.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x