Krupnik na podróbkach
«Krupnik na podróbkach»
Staropolski przepis, bynajmniej nie zapomniany. Stary, acz uaktualniony. Prosty i łatwy, posiłek bynajmniej niebanalny, bardzo smaczny i pożywny.
Składniki:
- podroby (z gęsi, kury, kaczki),
- 10 dag kaszy jęczmiennej,
- 25 dag włoszczyzny,
- 1 ½ litra wody,
- ½ dag grzybów suszonych,
- ⅛ litra śmietany,
- 2 dag masła,
- sól,
- 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki i koperku,
Przygotowanie:
- Wpierw z podróbek, warzyw i grzybów ugotować wywar.
- Następnie kaszę rozkleić.
- Wywar przecedzić, potem podróbki, jarzyny drobno pokroić.
- Następnie połączyć wszystkie składniki.
- Wreszcie dodać surowe masło oraz siekaną pietruszkę i koperek.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]