ObiadPRZEPISYZupy

Krupnik z kaszy jaglanej

Krupnik z kaszy jaglanej


Składniki:

  • 10 dag kaszy jaglanej,
  • 20 dag kości,
  • 25 dag włoszczyzny,
  • 1 ½ litra wody,
  • 2 dag masła,
  • 25 dag ziemniaków,
  • 1 łyżka siekanej pietruszki,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Ugotować wywar z kości i warzyw.
  2. Opłukaną kaszę zalać zimną wodą, ugotować.
  3. Wywar przecedzić, ugotować na nim obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki.
  4. Połączyć wywar z kaszą.
  5. Dodać masło i siekaną pietruszkę.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x