Kurczak w majonezie

Kurczak w majonezie


Składniki:

  • 1 kurczak, 
  • 1½ l wody,
  • 20 dag włoszczyzny, 
  • 2 liście bobkowe, 
  • 3 – 4 ziarnka pieprzu, 
  • 3 -4 ziarnka ziela angielskiego
  • 40 dag sałatki jarzynowej, 
  • ¼ l majonezu, 
  • zielenina, 
  • sól, 

Przygotowanie:

  1. Sprawionego kurczaka (Sprawianie drobiu) najpierw opłukać, odcisnąć z wody, natrzeć solą. 
  2. Następnie zagotować wodę, osolić ją,  włożyć kurczaka, gotować go powoli, a pod koniec włożyć do niego oczyszczoną włoszczyznę i przyprawy. 
  3. Gotować na wolnym ogniu. 
  4. Kiedy już będzie miękki, zdjąć go z płyty. 
  5. Ostudzić go w wywarze, potem go podzielić, usunąć ostrożnie wszystkie kości, tak aby nie poszarpać mięsa. 
  6. później na podłużnym półmisku ułożyć płaską warstwę sałatki jarzynowej, na sałatce ułożyć mięso z kurczaka, a wszystko oblać sosem majonezowym z domowego lub garmażeryjnego majonezu. 
  7. Na koniec kurczak w majonezie może być przybrany listkami sałaty. 
  8. Podobnie możemy przygotować danie z kury. 

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x