PRZEPISYŚwiąteczne i karnawałowe

Likier jajeczno-kakaowy

Likier jajeczno-kakaowy –

Tradycyjny napój alkoholowy – podawany również na Boże Narodzenie. Lecz bardzo smaczny i przyrządzany przy wielu okazjach. To faktycznie trochę inny ajerkoniak.


Składniki:

  • 5 żółtek,
  • 25 dag cukru,
  • 0,33 l mleka,
  • 3 dag kakao,
  • ¼ l spirytusu 96%,
  • ¼ wódki czystej (40 – 45%),
  • dodatkowo 1 łyżeczka cukru waniliowego,

Przygotowanie:

  1. Likier przyrządzić według przepisu „likier jajeczny”, dodając kakao do cukru.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x