Desery i napojePRZEPISYWyroby cukiernicze

Lody czekoladowe II

Lody czekoladowe. Własnoręcznie zrobione lody zrobisz z naturalnej śmietanki, jaj i czekolady, a nie z suszu jajecznego i mleka w proszku. Smaku domowych lodów nie da się porównać z tymi kupionymi w sklepie, produkowanymi przez przemysł spożywczy. 

Składniki:

  • ½ l mleka lub śmietanki (30—36%),
  • 10 dag cukru,
  • 5 dag czekolady,
  • 5 żółtek,
  • ¼ laski wanilii,

Przygotowanie:

  1. Mleko lub śmietankę zagotować z drobno posiekaną wanilią, przecedzić, włożyć czekoladę, rozpuścić.
  2. Dalej przygotowywać jak lody waniliowe.
  3. Podawać w pucharkach z bitą śmietaną.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x