Dania głównePrzystawkiŚwiąteczne i karnawałowe

Łosoś z wody z masłem

Łosoś z wody z masłem.


Składniki:

  • 80 dag łososia,
  • wywar,
  • 1 cytryna,
  • 4 dag masła,
  • 3 jaja (ugotowane na twardo),
  • 1 łyżka siekanej, zielonej pietruszki,
  • zielenina,

Przygotowanie:

  1. Łososia sprawić, opłukać, odfiletować bez ości ze skórą i łuską, wyporcjować.
  2. Włożyć do gorącego wywaru (Dorsz z wody), gotować około 30 minut.
  3. Ugotowaną rybę wyjąć, z każdej porcji zdjąć skórę, wyłożyć na półmisek, skropić stopionym masłem.
  4. Obok ryby ułożyć drążone, posypane siekaną zieloną pietruszką i skropione masłem ziemniaki, siekane jaja polane masłem oraz zielony groszek (z konserwy lub gotowany).
  5. Przybrać ćwiartkami lub talarkami cytryny i zieleniną.
  6. Łosoś z wody z masłem podawany może być z ziemniakami z wody, a w sosjerce podać sos holenderski, pieczarkowy, węgierski itp.
Łosoś na talerzu, groszek, sos
Łosoś na talerzu, groszek, sos

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x