Lukier waniliowy cytrynowy lub pomadkowy

Lukier waniliowy cytrynowy lub pomadkowy


Składniki:

  • 30 dag grubego cukru rafinowanego kryształu lub krystalicznej kostki,
  • ⅛ l wody,
  • ½ łyżki octu 6%,
  • 1 cytryna lub kwasek cytrynowy albo wanilia.
wanilia.
Wanilia

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić według przepisu „Lukier gotowany pomadkowy”.
  2. Rozrzedzić do odpowiedniej gęstości sokiem z cytryny
    lub kwaskiem cytrynowym rozpuszczonym w wodzie, zakwaszając do smaku.
  3. Gdyby pomadka była za gęsta, dodać trochę wody.
  4. Zamiast cytryny można dodać w czasie ucierania pomadki wanilię do smaku.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x