Desery i napojePRZEPISYWypiekaneWyroby cukiernicze

Lukier surowy czekoladowy

Lukier surowy czekoladowy


Składniki:

  • 2 białka,
  • 20 dag cukru pudru,
  • 3 dag kakao lub 6 dag czekolady,
  • wanilia,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić według przepisu „Lukier surowy z białek” dodając do utartych z cukrem białek wanilię, rozgrzaną czekoladę lub rozmieszane i zagotowane z 6 łyżkami wody kakao.
  2. Lukrem tym można lukrować pierniki, opisywać mazurki, placki, drobne herbatniki.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x