Dania główneObiadPRZEPISY

Makaron z konserwą mięsną (fabryczny)

Makaron z konserwą mięsną

(potrawa szybka). Możemy błyskawicznie przygotować pożywną potrawę, używając gotowego, fabrycznego makaronu i konserwy mięsnej.


Składniki:

  • 30 – 40 dag makaronu fabrycznego (muszelki, kolanka),
  • 10 dag cebuli,
  • 1 puszka mięsnej konserwy wieprzowej (30 dag),
  • 1 łyżka siekanej zieleniny,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować według przepisu na jego opakowaniu, odsączyć, przelać zimną wodą.
  2. Konserwę wieprzową (wieprzowina w sosie własnym) otworzyć.
  3. Zebrać tłuszcz zakrzepły na powierzchni mięsa i usmażyć na nim cebulę obraną i pokrojoną w kostkę.
  4. Mięso posiekać dość grubo, włożyć do płaskiego rondla. Wymieszać z usmażoną cebulą, lekko podsmażyć.
  5. Następnie dodać dokładnie odsączony makaron, mieszając delikatnie zagrzać, posolić do smaku.
  6. Przed podaniem makaron z konserwą mięsną posypać siekaną zieleniną. Można go podać np. z surówką z warzyw

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x