Marmolada porzeczkowo agrestowo dyniowa

Marmolada porzeczkowo-agrestowo-dyniowa


Składniki:

  • ½ kg dyni,
  • ½ kg porzeczek (czerwone lub czarne),
  • ½­ kg agrestu,
  • ½ kg jabłek,
  • 40 dag cukru,

Przygotowanie:

  1. Umyte jabłka pokroić na części.
  2. Umytą dynię oczyścić ze skóry i miękiszu z pestkami, pokroić, dodać do jabłek i razem zagotować, a następnie przetrzeć.
  3. Umyte i osączone porzeczki i agrest oczyścić z szypułek i wsypać do drugiego rondla posypując cukrem.
  4. Zmiażdżyć tłuczkiem, rozgotować pod przykryciem, przetrzeć i dodać do przecieru jabłkowo-dyniowego.
  5. Wymieszać i podgrzewać, aż marmolada wykaże oznaki krzepnięcia.
  6. Przełożyć na gorąco do słoików i zamknąć.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x