Masa czekoladowa dwa
«Masa czekoladowa dwa».
Do naszych deserów, oczywiście tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Choć jest prosta do przygotowania, dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.
Składniki:
- 20 dag cukru,
- 20 dag czekolady,
- ⅛ l śmietanki,
- wanilia,
- 2 dag skórki pomarańczowej,
Przygotowanie:
- Cukier zalać gorącą wodą, wpierw dodać pokrojoną na drobne kawałeczki czekoladę.
- Później rozgotować na gęstą masę, często mieszając.
- Gdy więc zgęstnieje, połączyć z żółtkami, schłodzić.
- Śmietankę ubić, połączyć z zimną masą.
- Przyprawić do smaku wanilią i drobno siekaną skórką pomarańczową.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]