Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa czekoladowa dwa

«Masa czekoladowa dwa».

Do naszych deserów, oczywiście tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Choć jest prosta do przygotowania, dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.


Składniki:

  • 20 dag cukru,
  • 20 dag czekolady,
  • ⅛ l śmietanki,
  • wanilia,
  • 2 dag skórki pomarańczowej,

Przygotowanie:

  1. Cukier zalać gorącą wodą, wpierw dodać pokrojoną na drobne kawałeczki czekoladę.
  2. Później rozgotować na gęstą masę, często mieszając.
  3. Gdy więc zgęstnieje, połączyć z żółtkami, schłodzić.
  4. Śmietankę ubić, połączyć z zimną masą.
  5. Przyprawić do smaku wanilią i drobno siekaną skórką pomarańczową.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x