Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa czekoladowa trzy

«Masa czekoladowa trzy»

Do naszych np deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Jest prosta do przygotowania, acz dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.


Składniki:

  • ¼ kg masła,
  • 3 jaja,
  • 20 dag cukru,
  • wanilia,
  • 5 dag kakao lub 8 dag czekolady,
  • ⅛ l mleka,
  • kieliszek spirytusu lub wódki,

Przygotowanie:

  1. Wpierw kakao zmieszać z mlekiem, zagotować ciągle mieszając (masa powinna być gęsta).
  2. Jaja ubić z cukrem na parze na pulchną masę, następnie ostudzić w zimnej wodzie ciągle ubijając.
  3. Masło utrzeć trzepaczką w kształcie rózgi, połączyć z żółtkami, dodać wanilię, także spirytus – można dodać 5 dag zmielonych orzechów i kieliszek mocnej kawy lub 2 dag drobno siekanej skórki pomarańczowej.
  4. Masa czekoladowa trzy jest gotowa.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x