Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekane

Masa deserowa

Masa deserowa do ciast i deserów.

Przygotowanie «Masy deserowej». Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.


Składniki:

  • ¼ kg masła,
  • ¼ kg cukru pudru,
  • 4 żółtka,
  • sok z ½ cytryny,
  • 15 dag świeżych malin,
  • 4 dag zmielonych biszkopcików

Przygotowanie:

  1. Ucieranie żółtek z cukrem. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, połączyć z utartym masłem, dodać zmiażdżone lub przetarte maliny i zmielone biszkopty.
  2. Wszystkie składniki połączyć razem, wlać do smaku sok z cytryny.
  3. Zamiast malin można dać poziomki.
  4. Można również przyrządzić ją z ananasem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x