Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa jabłkowa ze skórką pomarańczową

Masa jabłkowa ze skórką pomarańczową. Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.

masa-jablkowa-ze-skorka


Składniki:

  • 80 dag kwaskowych jabłek,
  • 40 dag cukru,
  • ⅛ l wody,
  • 5 dag skórki pomarańczowej,
  • cytryna lub kwasek cytrynowy,

Przygotowanie:

  1. Przygotować jak masę jabłkową według przepisu „Masa jabłkowa z migdałami”, dodając do syropu drobno posiekaną skórkę pomarańczową i nie dodawać migdałów.
  2. Gdy masa jest przezroczysta i gęsta, ostudzić.
  3. Letnią masą przekładać torty i ciastka oraz mazurki.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x