Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa kawowa II

Masa kawowa.

Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.


Składniki:

  • ¼ kg masła,
  • 20 dag cukru,
  • 4 żółtka,
  • 3 dag kawy ziarnistej,
  • wanilia,

Przygotowanie:

  1. Masło spienić, żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, połączyć z masłem, dodać wanilię.
  2. Przyrządzić ⅛ l mocnego naparu z kawy.
  3. Do masy tej dodawać po parę kropel kawy ciągle mieszając.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x