Desery i napojePRZEPISYWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa marcepanowa

Masa marcepanowa

nadaje się jako dodatek do wielu potraw – głównie do deserów.

Można ją używać w ciastach jako pyszny dodatek.


Poniżej przedstawiam przepis w jaki sposób możesz ją wykonać.

Składniki:

  • ¼ kg migdałów,
  • ¼ kg cukru,
  • ⅛ l wody,
  • 1 cytryna,
  • ½ łyżki octu (6%),

Przygotowanie:

  1. Migdały sparzyć, przepuścić przez maszynkę.
  2. Z cukru, wody i octu ugotować syrop 2 stopnia „do nitki” i nieco schłodzony ucierać.
  3. Dodać sok z cytryny i przyrumienione migdały.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x