Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa migdałowa z sokiem owocowym

«Masa migdałowa z sokiem owocowym».

Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie faktycznie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje dodatkowo niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.


Masa migdałowa z sokiem owocowym
Masa migdałowa z sokiem owocowym.

Składniki:

  • 15 dkg migdałów,
  • 2 – 3 łyżki soku malinowego,
  • sok z cytryny,
  • 1 kieliszek rumu,
  • ⅛ – ¼ l śmietanki,
  • 10 – 15 dkg cukru pudru,
  • wanilia,

Przygotowanie:

  1. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, wpierw lekko zrumienić w piekarniku, przepuścić przez maszynkę.
  2. Następnie połączyć z sokiem malinowym, cytrynowym i rumem, starannie utrzeć.
  3. Ubić śmietankę, na końcu ubijania dodać cukier i wanilię, wymieszać z migdałami.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x