Masa serowa
Masa serowa
Składniki:
- ½ kg sera (twarogowego) tłustego, niekwaśnego,
- 5 dag masła,
- 10 -15 dag cukru,
- 2 – 3 żółtka,
- wanilia,
- 3 dag skórki pomarańczowej.
Przygotowanie:
- Przetrzeć ser przez sito, albo kupić przetarty ser na sernik.
- Masło utrzeć z żółtkami, dodać cukier, ser, ucierać na gładką masę.
- Dodać wanilię, drobno pokrojoną skórkę pomarańczową.
- Można dodać 3 – 5 dag zmielonych orzechów lub obranych,
zmielonych migdałów i 3 dag opłukanych rodzynek. - Jeżeli przeznaczamy naszą masę na wierzch placków drożdżowych
to należy wymieszać ją z pianą z białek oddzielonych od żółtek.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]