Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa serowa

Masa serowa


Składniki:

  • ½ kg sera (twarogowego) tłustego, niekwaśnego,
  • 5 dag masła,
  • 10 -15 dag cukru,
  • 2 – 3 żółtka,
  • wanilia,
  • 3 dag skórki pomarańczowej.

 

Przygotowanie:

  1. Przetrzeć ser przez sito, albo kupić przetarty ser na sernik.
  2. Masło utrzeć z żółtkami, dodać cukier, ser, ucierać na gładką masę.
  3. Dodać wanilię, drobno pokrojoną skórkę pomarańczową.
  4. Można dodać 3 – 5 dag zmielonych orzechów lub obranych,
    zmielonych migdałów i 3 dag opłukanych rodzynek.
  5. Jeżeli przeznaczamy naszą masę na wierzch placków drożdżowych
    to należy wymieszać ją z pianą z białek oddzielonych od żółtek.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x