Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa z orzechów laskowych

«Masa z orzechów laskowych».

Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.


Masa z orzechów laskowych
Masa z orzechów laskowych.

Składniki:

  • 20 dag orzechów,
  • 20­ dag masła,
  • 20 dag cukru pudru,
  • 2 żółtka,
  • 2 kieliszki likieru maraschino lub lub rumu.

Przygotowanie:

  1. Orzechy zrumienić na złoty kolor, obrać z łupin, przepuścić przez maszynkę.
  2. Masło utrzeć trzepaczką w kształcie rózgi na pulchną masę, połączyć z utartymi żółtkami utartymi z cukrem i orzechami, dodać likier lub rum.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x