Desery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa z orzechów włoskich lub laskowych I

«Masa z orzechów włoskich lub laskowych».

Do naszych deserów, tortów, ale też ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje również niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.


Składniki:

  • ¼ kg orzechów,
  • ¼ kg cukru pudru,
  • ⅛ l śmietanki,
  • wanilia,

Przygotowanie:

  1. Orzechy przepuścić przez maszynkę, najpierw dodać cukier, wanilię, śmietankę, utrzeć.
  2. Masę tę można również sporządzić ze zrumienionych orzechów.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 1 Average: 5]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x