Desery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa z orzechów z rumem

«Masa z orzechów z rumem».

Do naszych deserów, jak też tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje również niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.


Składniki:

  • ¼ kg orzechów,
  • ¼ kg cukru pudru,
  • ⅛ l wody,
  • ½ łyżki octu 6%,
  • 1 cytryna,
  • 1 kieliszek rumu,

Przygotowanie:

  1. Orzechy przepuścić wpierw przez maszynkę.
  2. Z cukru, wody i octu ugotować syrop 2 stopnia „do nitki”, następnie zmieszać z orzechami, dodać sok i skórkę z cytryny oraz rum.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x