Desery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa z surowymi owocami z piany zaparzanej

Masa z surowymi owocami.

Aby zrobić masę z piany zaparzanej z surowymi owocami, z cukru, soku owocowego i octu ugotować bardzo gęsty syrop 3 stopnia. Pianę wpierw połączyć z gorącym syropem, ubijać na parze, aż masa zgęstnieje.


Składniki:

  • 125 ml wody,
  • 3 białka,
  • 30 dag cukru,
  • ½ łyżeczki octu 6%,
  • 1 cytryna lub kwasek cytrynowy,

Przygotowanie:

  1. Z cukru, soku owocowego i octu najpierw ugotować bardzo gęsty syrop III stopnia.
  2. Pianę połączyć z gorącym syropem, następnie ubijać na parze, aż masa zgęstnieje (Masa z piany zaparzanej sokiem owocowym).
  3. Po zaparzeniu masę ostudzić, wymieszać z surowymi owocami, opłukanymi i starannie osączonymi z wody.
  4. Na koniec zakwasić do smaku sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym. 
  5. Masa z surowymi owocami z piany zaparzanej gotowa.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x