Ciasto potrawyDesery i napojeŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa z żółtek

«Masa z żółtek».

Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie też wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje tymczasem niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.


Składniki:

  • 6 żółtek,
  • ¼ kg cukru pudru,
  • ¼ kg masła,
  • 1 kieliszek rumu lub wanilia,

Przygotowanie:

  1. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę.
  2. Masło utrzeć bardzo starannie trzepaczką w kształcie rózgi, także dodać rum.
  3. Smaczna jest również z dodatkiem 10 dag migdałów obranych, zrumienionych i zmielonych.
  4. Do tej masy można dodawać napar z kawy, rozgrzaną na parze czekoladę, na koniec kakao zagotowane z 5 – 6 łyżkami wody.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x