Desery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa ze śmietanki lub śmietanki z surowymi owocami

Masa ze śmietanki albo też śmietanki z surowymi owocami.

To podstawa kremu używanego do naszych deserów, również ciast i tortów. Lekka, smaczna, faktycznie wspaniale uzupełnia smak naszych wyrobów cukierniczych.


Składniki:

  • 0,33 l śmietanki 30%,
  • cukier-puder,
  • ¼ kg poziomek, malin albo 15 dag ananasa,
  • 1 ½ dag żelatyny,

Przygotowanie:

  1. Śmietanę lub śmietankę najpierw ubić w chłodnym miejscu dodając pod koniec rozpuszczoną żelatynę i cukier do smaku.
  2. Wymieszać lekko z opłukanymi i osączonymi z wody poziomkami lub malinami (ananas pokroić w drobną kostkę).

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x