Ciasto potrawyPRZEPISYWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa ze śmietany lub śmietanki

Masa ze śmietany lub śmietanki

potrzebna nam często zarówno do przygotowania naszych wypieków, jak też ciastek, napełniania rurek, przybrania tortów, lodów i innych deserów.


Składniki:

  • 125 ml śmietany lub śmietanki 30%,
  • cukier-puder do smaku,
  • ½ laski wanilii,

Przygotowanie:

  1. Śmietanę lub śmietankę ubić na pianę na koniec dodając cukier do smaku i tłuczoną wanilię.
  2. Aby uzyskać krem o większej sztywności można pod konie ubijania dodać 1 – 2 dag rozpuszczonej żelatyny.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x