Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYWypiekane

Masy kajmakowe

Z kajmaku przygotowuje się tzw. masy kajmakowe stosowane m.in. do przekładania mazurków, ciastek i wafli.

Masy kajmakowe – zgodnie z definicją – to  bardzo słodka, gęsta, ciągliwa, twardniejąca z czasem masa. Powstaje podczas gotowania mleka lub śmietanki z cukrem. Inne masy do przekładania ciast i tortów.


Kajmak czekoladowy Kajmak karmelowyKajmak kawowyKajmak waniliowy


 

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x